english


1947. december 14-én születtem,- Ellentétben a színpadi hölgyek nagy részével koromat- sohasem titkoltam.

Eredeti nevem Charlotte Sachert volt, melyet a rendszerváltás idején magyarosított családom magyarra. Pici koromtól imádtam a zenét, szüleim operaénekesnek szántak, de egy mandulaműtét a hangomat megváltoztatta és ez a rekedtes hang már nem volt alkalmas a komoly zenéhez. Hét évig zongoráztam, majd 16 éves koromtól énekelni kezdtem, már gimnazista koromban, a Toldy Gimnáziumban, ahol angol és testnevelés szakra jártam. Később kozmetikusnak is tanultam, majd német és angol felsőfokú, valamint zenei vizsgát tettem.

Fesztivál énekesnőnek tartom magam, hiszen én nyertem a legtöbb magyar és nemzetközi díjat. Két évig éltem és tanultam Angliában, ahol - mint a vasfüggöny mögül jött énekesnő-, Red Sarolta néven jártam be a világot. Énekeltem Kelet, Közép és Nyugat Európában, Oroszországban, Az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában és Dél-Amerika országaiban. 16 albumom, 9 CD-m, közel fél száz dalom jelent meg magyarul és angolul. Olyan világsztárokkal énekelhettem együtt, mint a Bee Gees, Eric Clapton, Beach Boys, Queen, Lyonel Richie, Cool and the Gang, stb. Készítettem talk show-kat, televíziós csatornák számára Isabella Rossellinivel, Ivana Tramppal, Gina Lollobrigidával, Antony Perkinssel és Chicciolinával.

 


"szüleim operaénekesnek szántak"


Műfajom a romantikus rock, a blues és nagyon kedvelem a gospel dalokat. Több mozi és televíziós filmben játszottam, mint például: Fuss, hogy utolérjenek, Nyári Kaland, Szép lányok ne sírjatok, Ezek a fiatalok, Kenguru, valamint az első magyar interaktív bulvár filmben, a Holnap Történtben.

Az életemben nagyon nagy szerepet játszik a természet és állatvédelem, melyben aktívan részt veszek és tanácsadója voltam az Állatvédelmi törvénynek is. Azon kívül minden jótékonysági megmozdulást támogatok, mely a beteg, árva gyerekekért, idős emberekért, összefoglalva a hátrányos helyzetűekkel kapcsolatos.

Mindig szerelmes és érzelmes alaptípusú voltam, ami sokszor a magánéletben nehézséget okozott, viszont a színpadon sikert hozott, hiszen a jó zene mellett az őszinteséget és a szeretet mindig értékelik. Háromszor mentem férjhez és háromszor éltem élettársi kapcsolatban. A második házasságomból született Sarolta Nikolett lányom, aki most 20 éves, egyetemista. A horoszkópom és reményeim szerint ebben az évben ismételten férjhez fogok menni.

11 könyvet írtam, amelyek több mint egy millió példányban fogytak el, és ezzel a legsikeresebb írok sorába léptem. Hasonlóképpen a Playboy magazin eladásával, ahol szintén én tartom a rekordot, közel 90 ezer példánnyal. Külsőmmel divatot teremtettem, és meghatározó egyénisége voltam a tinédzser lányoknak. Én hordtam először a mini szoknyát és csizmát, a jellegzetes frufrus frizurát. Zeném, életstílusom és külsőm egyetemi tantárgy, Európában a magyar Janis Joplinnak neveztek el.

 

 

"Európában a magyar Janis Joplinnak neveztek el"

 


Sajnos az üzlethez nem értettem, ezért egy önálló televíziós vállalkozásom csődbe ment. Meggyőződésem szerint a naivitásom, jóhiszeműségem, a nem megfelelő tanácsadók miatt egy „kirakat per” indult ellenem, mellyel példát akartak statuálni, hogy hírnév, a sztárság nem véd meg az ilyen helyzetekben. Két évet töltöttem elzárva a világtól, melyet ezoterikus barátaim tanulásnak neveztek és azt, hogy ez a két év még magasabb szintre emelt engem.

Szeretetem és nyíltságom a világ felé megmaradt, a sok megpróbáltatás ellenére is. Nyár elején jelenik meg új CD-m, melynek munkacíme: Magadat vállalni kell. És egy sikeres országos turnét kezdtünk el márciusban, egy évig tart és Táncdalfesztivál anno a címe.

Tervezem még, hogy szabadtéri koncerteken énekelek a határon túli magyarságnak és ismét utazom Kanadába, Angliába és Amerikába.

 Szeretnéd megtudni mik a kedvenceim?