Őszintén vallott betegségéről Zalatnay Cini

23-08-2010
Egy ország aggódott érte, ám Cini most a Reggeli kamerája elé állt, és őszintén mesélt betegségéről.

Néhány hónapja az egész ország aggódva figyelt fel Zalatnay Sarolta betegségének a hírére.

Mint ismeretes, a népszerű énekesnőt - aki korábban a rákot is legyőzte - idén májusban ijesztő tünetei miatt bent tartották a kórházban - állapotáról akkoriban lánya számolt be az RTL Klub Reggeli című műsorában.

Szörnyű időszakon van túl

Most azonban Cini a saját lábán érkezett a stúdióba, hogy beszámolhasson az elmúlt időszak gyötrelmeiről és a rejtélyes kórról, amely megtámadta.

A 62 éves sztár először felidézte azt a pillanatot, amikor először érezte, valami nincs rendben vele. Elmondása szerint éppen autóban ült, de végül át kellett adnia a kormányt, annyira szédült. Hazaérvén rögtön elaludt a kanapén, amikor pedig másnap hajnalban felébredt, forgott vele a szoba.

Végül két nappal később, hétfő reggel ment orvoshoz, és rögtön bent is tartották a kórházban, ahol tíz napig infúzióra volt kötve, és állandóan gyógyszerekkel tömték. A kezelés letelte után saját felelősségére otthonába távozott, mert úgy hitte, megszokott környezetében gyorsabban megy majd a felépülés.

Gyorsabban gyógyul, mint jósolták

És valóban: bár a pesszimistább orvosok szerint akár három-hat hónapig is eltarthatott volna a lábadozás, ő már most, kilenc hét elteltével jól érzi magát.

Hogy mi okozta az egyensúlyzavart és a bénulást? Cini szerint a sok stressz és idegeskedés miatt az immunrendszere hirtelen felmondta a szolgálatot, így egy erőszakos herpeszvírus könnyen utat talált a fülébe, ahol megbolygatta az egyensúlyért felelős szerveket.

De most már minden rendben, szinte teljesen tünetmentes, és ez a közérzetén is látszik. Mosolyog, viccel - és örül, hogy nemsokára újra énekelhet.

 

Forrás: Femina.hu