Cini és Máté Péter

17-12-2010

Zalatnay Cini ma is ugyanúgy emlékszik, mintha tegnap történt volna: az énekesnő és Máté Péter kapcsolata - aki most visszatér a múltból - felejthetetlen. Nemcsak együtt zenéltek, de majdnem együtt merültek egy tó mélyére is.

Máté Péter dalai újra megszólalnak, a legendás énekes kiadatlan dalaiból ugyanis egy új album készült: korai felvételeinek egy jelentős része eddig nem jelent meg hanghordozón, a Magyar Rádió archívuma őrizte ezeket a felvételeket. A lemezen egy 1979-es duettet is hallhatunk Zalatnay Saroltával. 

"Imádtam Petit, akkor is, ha kicsapongó volt és két végén égette a gyertyát. A színpadon számára minden szent volt és csak mi tudtuk, ha valami nem stimmelt. Bohém ember volt, mindenből viccet csinált, imádott minket szórakoztatni a kocsiban és persze mindig meg kellett állnunk a kocsmáknál" - mesélte a STOPnak Zalatnay Cini, aki nemcsak szakmai, de baráti kapcsolatot is ápolt az énekessel. 

"Petivel sokat dolgoztunk együtt, énekeltünk közös zenéket. A Hozzám tartozol című dal szövegét S. Nagy Pistivel írtuk közösen, Péteré volt a hangszerelés. Ez abban az időszakban volt, amikor a Mindig kell egy barát című lemezem készítettük közösen a mi kis triumvirátusunkkal. Nem felejtem el, amikor a Hozzám tartozol című dalt forgattuk Kaposvár mellett: kiküldtek minket egy tóra csónakkal, s mikor a víz közepére beértünk, észrevettük, hogy lyukas és süllyedünk. A felvétel viszont elkezdődött, s tátogtuk a szép szerelmes dalt, miközben Péter egyfolytában beszólogatott, hogy mindjárt elsüllyedünk, tudok-e úszni, stb., így végül alig bírtuk röhögés nélkül! Mire véget ért a szám, már nagyban állt a víz a csónakban, majd végül kihúztak minket a partra, mielőtt elmerültünk volna" - mosolygott az énekesnő, aki egy másik, Máté Péterrel kapcsolatos vicces sztorit is megosztott velünk.

"Busszal mentünk haza egyik este, amikor mondtam Petinek, itt vagyunk, megérkeztünk és be akartuk kísérni a lakásához. Ő azonban hevesen tiltakozott, de mi kisegítettük és a 8-as szám alatti kapuba próbáltuk betaszigálni, mire ő, mint egy szamár keresztbe állt és azt mondta: ő ide nem megy be, mert nem itt lakik. Végül kijött a házmester is, megismert minket, majd hozzátette: a művész úr lakása két házzal arrébb van" - nevetett Cini, aki mindig kellemesen emlékszik vissza ezekre az időkre.

Forrás: Stop.hu