Cini és a nagytestűek!

03-12-2011
Hétvégén rendezték meg hazánkban először a PetHead Next Top Dog Model kutyamodel versenyt. A többfordulós megmérettetésen több száz kutyusból, mindössze 14 jutott el a nagyszabású döntőig. A szakmai zsűri munkáját hazai hírességek is segítették, Mádai Vivien, Weisz Fanni és Zalatnay Cini is lelkesen pontozták a kis kedvenceket.

A Next Top Dog Model a vártnál is sokkal nagyobb siker lett, hiszen már az elődöntőre is több mint félszáz kutyát neveztek be, így nagyon nehéz volt kiválasztani a 14 döntőst. Az előválogatók során profi képek készültek a kis kedvencekről és több versenyfeladatot is teljesíteniük kellett. A legügyesebbek és legszebbek juthattak el a végső megmérettetésre. Az ebeknek a nagyszabású gálán is több fordulóban kellett megmérkőzniük. Először egy divatbemutatón mutatták be a legtrendibb ruhákat. Itt pontozták a kifutón való viselkedésüket és természetesen a küllemüket is. A szépségükön kívül az ügyességüket is figyelte a zsűri. Volt olyan kutya, aki a mikrofonba tudott énekelni, volt, aki táncolt és volt, aki egy frizbivel hajtott végre zseniális koreográfiát.

A zsűri nagyon nehezen, de meghozta döntését. A főszervező Kis Hegedüs Réka a színpadon ünnepélyes keretek között hirdette ki az első Next Top Dog Model nyertesét. A győztes a gyönyörű és tehetséges border collie, Solya lett, aki frizbitrükkjével levette a döntnököket a lábáról.

A zsűriben és a közönség soraiban is több hírességet lehetett felfedezni. Mádai Vivien nagy kutyabolond hírében áll, de elmondása szerint ő inkább a nagytestű kutyusokat szereti. A verseny alatt férjével együtt Zebulonért, a bullmasztiff kutyának szurkoltak.  

Zalatnay Cini is inkább a nagyméretű kutyákra voksol. A verseny alatt nagyon tetszett neki a kutyusok fegyelmezettsége és a trükkök is. Elhatározta, hogy saját házőrzőinek is tanít néhány apró produkciót.

Weisz Fanni nemcsak szereti a kutyákat, hanem édesanyjával együtt csiviva tenyészettel is foglalkoznak. A szépség kedvence az a kutya volt, aki értette a jelbeszédet, hiszen gazdija is siket, akárcsak Fanni. Sajnos ez a kutya nem jutott el a döntőbe, de szépségkirálynő itt is talált kedvencet. Nem is választott rosszul, hiszen az ő favoritja Solya volt, a verseny győztese.

A közönség soraiban ült Kiszel Tünde és kislánya, Donatella is. A kislány rajong a kutyusokért, az ő kérésére jöttek el megnézni a versenyt. Anya és lánya mindketten a pici kutyákat szeretik. Donatella nagy vágya, hogy egyszer neki is legyen egy saját kis kedvence, de ez egyelőre még csak terv.

A főszervező Kis Hegedüs Réka több hónapot dolgozott a verseny megszervezésével. Nem csoda, hogy egykori kedvese az olimpikon Balogh Gábor is megjelent az eseményen, és a helyszínen is gratulált Rékának. A verseny sikerességén felbuzdulva a szervezők máris elkezdtek felkészülni a következő Next Top Dog Model-re. 

Forrás: napiaszonline.hu