Összefoglaló

16-12-2011
Cinit kétségtelenül az egész ország ismeri, hiszen a hetvenes évektől fogva a zenei élet üde színfoltja.
Zalatnay Sarolta 

1947. december 14-én született Budapesten. Charlotte Sachertnéven látta meg a napvilágot, családja a rendszerváltás idején magyarosította.

A zene iránti szeretete és tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, szülei azt szerették volna, ha operaénekes lesz. Azonban egy mandulaműtét közbeszólt, mely után Cini hangja elnyerte mélyebb, rekedtes tónusát.

Operaénekesnek készült

Hét évig tanult zongorázni, majd 16 éves korától fogva kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel. Középiskolai tanulmányait a Toldy Ferenc Gimnáziumban végezte, angol és testnevelés szakra járt.

Kozmetikusnak is tanult, végül azonban mégiscsak az énekesnői pályán indult el. Első jelentős színpadi szereplésére 1966-ban került sor, a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján második helyezést ért el Hol jár az eszem? című dalával.

Egy évvel később már a dobogó legfelső fokára állhatott, Nem várok holnapig című számát az Omega együttes kísérte. Tehetségére nemcsak hazánkban, külföldön is felfigyeltek, Londonban a Bee Gees együttes tagjaival is összeismerkedett.

Külföldön is ismerik

1976-ban Postássy Julival és Várszegi Évával megalapította a Cini és a Tinik nevű együttest, sokat lépett fel együtt a hazai zenei élet nagyjaival, turnézott Komár Lászlóval, kísérte az LGT és a Skorpió zenekar is. Dalaival szinte az egész világot bejárta, eddig 18 nagylemeze jelent meg, a legutóbbi 2009-ben Magadat vállalni kellcímmel.

Cini az éneklés mellett vállalkozásokba is belefogott, ám az üzleti életben kevésbé bizonyult sikeresnek, mint a színpadon. Pénzügyi és gazdasági bűncselekmények miatt a bíróság három évi szabadságvesztésre ítélte 2004-ben, végül 2006-ban hagyhatta el a börtönt.

Saját bevallása szerint mindig az érzelmei vezérelték. 1974-ben Révész Sándorhoz ment hozzá, a válás után második férje Benedek László lett. A férfi előző kapcsolatából 1984-ben megszületett Nikolett nevű lánya, akit az énekesnő később örökbefogadott, és azóta is sajátjaként nevel. Második válását követően harmadszor is az oltár elé állt Márton Csaba oldalán, ám ez a frigy szintén válással végződött.

Zalatnay Sarolta a börtönévek és a szerelmi csalódások után is talpra állt, új lemezt adott ki, folyamatosan turnézik, 21 éves lánya pedig mindenben mellette áll.

Forrás: femina.hu