Hal a tortán

06-10-2009

Mit ettünk a börtönben? Új Hal a tortán műsor!

 

 

Elég sokáig gondolkoztam azon, hogy részt vegyek-e a Hal a tortán főzőműsorban, nem csak azért, - mert mint már a korábbi műsorokban is kiderült- nem éppen vagyok a konyhák tündére; hanem azért mert ebben a műsorban mindenki aki részt vesz és főz, hosszabb/rövidebb ideig börtönben volt.

Úgy gondolom, hogy ez a helyzet visszahozza a számomra nehéz és szomorú múltat. Aztán meggyőztek, és úgy gondoltam, hogy ez egy próbatétel lesz, és megpróbálom az újra visszakapott szabadság örömével átélni a „böriben” történteket.

A csapat összeválogatása elég érdekes:

- Tasnádi Péter - Nagy Éva - Stadler József - Pápai Joci - és jómagam

Azt hiszem, a leghálátlanabb szerepet vállaltam fel, mégpedig azt, hogy megmutatom, milyen kajákat csináltunk odabent, hiszen a kapott ételek elég borzasztóak voltak.

Az is célom volt, hogy ugyanúgy készítem el ezeket, mint odabent.

Nekünk ott ezek az ízek csodálatosak voltak, nyílván más szemmel nézik ezt a szabad világban élők: a műsor nézői.

Elszomorít, de igaznak érzem azt is, hogy a mai válságos világban biztosan sok család van, aki az általam elkészített ételeket is szívesen elfogyasztanák, mert nekik talán ennyi sem jut.

Biztos vagyok abban is, hogy a Hal a tortánban velem együtt főző társaim is le fogják pontozni, de én bátra vállaltam a „veszélyt”.

A műsor október 12. héten indul a TV2-n minden este.

Meggyőződésem, hogy soha ilyen szemszögből bennünket senki nem ismert.