english
 ÁLLATVÉDELEM

Gyermekkorom óta természet-és állatszerető vagyok, annak ellenére, hogy városi lánynak születtem és gyakorlatilag az életem legnagyobb részét városi lakásban éltem. Az iskolai szüneteket többnyire nagyszülőknél, rokonoknál vidéken töltöttem, ahol nagyon sok állatot tartottak és neveltek. Nem engedtem levágni a csirkéket, malacokat, kacsákat. Már akkor hisztiztem, amikor valaki agyontaposott egy bogarat. Hagytam, hogy megcsípjen egy méhecske, mint hogy megöljem. Talán ez már túlzása az állatszeretetnek, de úgy gondoltam mindig, hogy a természet, a növények, az állatok mind érző lények, boldogabbá teszik az életünket, mert:


„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél." 
(Antoine de Saint-Exupéry)


Még a meséket is átírtam, mert ha valami rosszul végződött az állatokkal kapcsolatban, nem tűrtem el.

Édesanyám mindig frászt kapott, amikor örömmel mondtam, hogy „képzeld el mit hoztam", mert tudta hogy az mindig valami állat lesz. Mivel nem kertes házban laktunk, állattartásom leszűkült, cicák és kutyák éltek velünk.

Amikor már gimnazistaként énekelni kezdtem és kezdtek megismerni az emberek, kiderült határtalan állatszeretetem. Elkezdtek hozzám fordulni segítségért a talált kóbor állatok ügyében. Felvettem a kapcsolatot a működő állatotthonokkal és állatvédőkkel; most már hivatalosan is a különböző szervezetek tagjaként, részt vettem a magyar állatvédelmi törvény kiharcolásában, megvalósításában.

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség elnökeként végleg elköteleztem magam, nem csupán mentettem és mentem az állatokat, hanem jótékonysági koncertekkel, pénzgyűjtéssel, híresemberek aláírásának gyűjtésével dolgozom a mai napig az állatok helyzetének javításáért.

A médiával folyamatos örökbefogadási, ivartalanítási programokat szervezünk. Segítjük a nyugdíjasokat, kispénzű családokat az örökbefogadott állatok eltartásában, nemzetközi szervezetekkel közösen adjuk az állatokat, előzetes ellenőrzés, egészségügyi vizsgálat és ha szükséges, ivartalanítás után.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy komoly, Mongóliából szállított védett farkasok megmentésében közreműködhettem és megmenthettem közel százhúsz farkast, együttes munkával egyik kedvenc színésznőm és állatvédőmmel, Brigitte Bardot-val.

A '90-es évek második felében a budapesti Állatkertben örökbe fogadtunk családommal egy zebrát, egy tapírt és egy vízidisznót, valamint nevelőszülője vagyok egy jegesmedvének a Természetvédelmi Világalapnál (ismertebb nevén: WWF; World Wide Fund for Nature).

 

Ha bármilyen kérdésed, észrevételed van; Segítségre van szükséget, vagy Te magad segítenél az állatoknak, azt a következő e-mail címen megteheted: ciniazallatokert@gmail.com

 

 

A KÖVETKEZŐ ÁLLATMENHELYEKKEL ÁLLOK KAPCSOLATBAN:

           

Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
www.szentferenc.hu

 
REX Kutyaotthon Alapítvány
www.rex.hu


Paksi Állatotthon
www.paksiallatmenhely.zug.hu

 
Fehérkereszt Állatvédő Liga
www.feherkereszt.hu

 
 Noé Állatotthon Alapítvány
 www.noeallatotthon.hu